Saturday, October 17, 2020

Renault Megane перетвориться в кроссовер

 З'явилася інформація про подальші плани компанії Renault на сімейство автомобілів Megane . За інформацією джерел Reuters, автовиробник не відмовиться від випуску цієї лінійки, проте розширить її за рахунок «кроссоверним версії»

Якщо такий розвиток подій відбудеться, то перетворення обійдеться компанії малою кров'ю, бо поточний « Меган », технічно, схожий на Nissan X-Trail або Renault Koleos , все тому що побудований автомобіль на тій же платформі CMF-C / D. Не виключено, що Megane-кросовер буде являти собою перелицьований варіант одного з цих автомобілів.

У разі ж, якщо автовиробник готує Вседорожний версію «Мегана», то всі зміни можуть звести до збільшеного дорожнього просвіту і пластиковим накладок на кузові.

Renault представила Аркану для Євросоюзу

 Renault представила купе-кросовер Arkana в специфікації для Євросоюзу. Машина має великий обсяг технічних відмінностей від однойменної російської моделі

На відміну від нашої Аркан, що базується на модернізованій платформі B0, європейська заснована на «візку» CMF-B, яка використовується для Renault Clio , Captur і Nissan Juke другого покоління. Привід у «Євро-Аркан» - тільки передній, трансмісія 4x4 не передбачена в принципі. Інші у неї і габарити: довжина досягає 4568 мм (+23 мм), ширина - 1821 мм (+1 мм), висота - одна тисяча п'ятсот сімдесят один мм (+6 мм), колісна база - 2720 мм (-1 мм), дорожній просвіт на 19 мм менше - 186 мм. Європейська Аркана - це адаптована під ринок ЄС модифікація південнокорейського Renault-Samsung XM3, який випускається з лютого нинішнього року.

Під капотом у Аркан для ЄС розташовується той же 1,3-літровий турбований мотор потужністю 140 і 160 к.с., що і у модифікації для нашого ринку, проте у нього додатково є рекуперірует енергію 12-вольта стартер-генератор, який забезпечує бортову електроніку енергією при роботі системи Start / Stop. Крім того, європейцям запропонують базується на 1,6-літровому атмосферному моторі 140-сильну гібридну версію без можливості підзарядки від побутової розетки або зарядної станції.

Renault додасть в свою гамму два електричних кросовера

 Renault збирається поповнити модельну лінійку двома новими електричними кроссоверами, які допоможуть компанії вибратися із збитків

Як повідомляє видання Autocar, Renault під керівництвом нового головного виконавчого директора Луки де Мео посилить технічну кооперацію з Nissan , завдяки якій компанії почнуть активніше застосовувати технології один одного. Для Renault це означає повсюдне використання модульної електричної платформи CMF-EV, і первістком на її основі стане автомобіль з габаритами як у компактного кросовера Kadjar. Його дизайн заснований на концепті Morphoz, представленому в березні поточного року, і незважаючи на те що мова йде про кросовер, а не про седані або хетчбек, у машини буде невеликий дорожній просвіт для кращої аеродинамічної ефективності кузова.

Про характеристики моделі поки інформації немає, але відомо, що запас ходу на одному заряді складе близько 550 км.Второй «паркетник» буде мати менші габарити - як у кросовера Captur для Європи. Його дизайн теж стане перегукуватися з концепт-каром Morphoz.

У Мережі розкрили інтер'єр нових Logan і Sandero

 Шпигунські знімки інтер'єру седана Dacia Logan і хетчбека Sandero (в Росії моделі представлені під брендом Renault) третього покоління опублікував портал Cochespias. Офіційна прем'єра новинок відбудеться 29 вересня

Блок управління мікрокліматом запозичений у Renault Arkana. Всередині трьох його обертових рукояток вбудовані дисплеї. Круглі дефлектори на торпедо поступилися місцем витягнутим багатокутним. Кермо зовні виглядає колишнім, а комбінація приладів нова. На ній з'явився великий дисплей між циферблатами. Спідометр і тахометр зберегли шкали з великою кількістю рисок. Екран мультимедійної системи (діагоналлю близько 7-8 дюймів) тепер знаходиться над передньою панеллю. Між ним і комбінацією приладів розмістили USB-роз'єм.

Моделі переїдуть з платформи В0 на модульну архітектуру CMF-B від Renault Clio . У моторній гамі будуть бензиновий мотор на 1.0 і його наддувних версія потужністю від 65 до 100 к.с., а також дизельний двигун об'ємом 1,5 літра.

Renault Duster нового покоління відчувають на російських просторах

 Renault проводить дорожні тести кросовера Duster другого покоління на дорогах Росії. Цілком можливо, що старт виробництва кросовера вже не за горами

Як повідомляє Російська газета, машина частково обтягнута маскувальною плівкою, приховані перед і зад. Можливо, спеціально для російського ринку кросоверу зроблять оригінальне оформлення цих частин.

Renault випустила Duster другого покоління восени 2017 року. Автомобіль побудований на тій же платформі B0, на яку спирається модель першого покоління, проте кузов у Duster II повністю свій, передня стійка щодо попередника віднесена на 100 мм вперед - на догоду обсягом салону. Спочатку новий Дастер випускався тільки в Румунії - під маркою Dacia, з 2020 року цю модель під маркою Renault почали тиражувати в Бразилії - для потреб Латинської Америки.

Дастер II румунського виробництва оснащується бензиновими турбомоторами об'ємом 1,0 л (100 к.с.) або 1,2 л (115 к.с.), також доступні два турбодизеля об'ємом 1,5 л (90 або 100 к.с.) . Пропонуються механічна коробка передач або преселективний «робот», привід - передній або повний. Бразильський ж кросовер оснащується бензиновими моторами об'ємом 1,6 або 1,33 л. Перший - атмосферний, 115 к.с., другий - турбований, 150 к.с. Коробка передач - механічна або безступінчатий варіатор. Привід - передній або повний. В яких випадках будуть випускати Renault Duster II в Росії - поки невідомо.

Випуск нового Renault Duster для Росії відкладений на невизначений термін

 Московський завод « Рено Росія» відкладе виробництво нового Renault Duster , яке мало розпочатися у серпні цього року. Про це повідомляє «Российская газета» з посиланням на публікацію в співтоваристві AvtoVAZ News

Автор поста стверджує, що через пандемію коронавируса «проект відкладений на невизначений термін» і «вже незрозуміло, відновиться він взагалі чи ні». Він посилається на джерела на підприємстві, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У березні цього року «Російська газета» повідомляла, що в Росію можуть привезти Duster 2021 модельного року, «максимально наближений до версії для бразильського ринку». Він відрізняється дизайном екстер'єру, С-образними світлодіодними ходовими вогнями, квадратними задніми ліхтарями, бамперами і салоном. Інтер'єр для бразильського Duster виконаний в стилі російської Arkana, але зі збільшеним дисплеєм мультимедійної систем і дефлекторами вентиляції іншої форми.

Європейські мінівени зникають як клас

 Компанія Renault в рамках програми оптимізації витрат скоротить Espace. Компактвен Scenic і флагманська легковик Talisman - такі кандидати на виліт

За даними Reuters, компанія Renault змушена йти на крайні заходи в зв'язку з поганими показниками на ключових ринках (справи настільки погані, що зараз головним ринком для французів став російський ринок). Французи досі не оговталися від відставки генерального директора Карлоса Гона. Про плани оптимізації бренд має намір детально розповісти ближче до кінця поточного місяця. Однак вже зараз ясно, що Renault потрібно скоротити витрати приблизно на 2 млрд євро протягом найближчих трьох років.

Одне з джерел повідомило, що Renault буде змушений відмовитися від випуску мінівенів Espace і Scenic , а також від седана Talisman. Головний акцент в модельній лінійці французи зроблять на популярних в народі кроссоверах і позашляховиках. В даний час компанія виробляє 45-50 різних моделей під власним брендом і безліч моделей під брендами Dacia, RSM, Lada і Alpine. У минулому році марка вперше за останні 10 років спрацювала на збиток. Зараз компанія, якій на 15% володіє держава, веде переговори з урядом на предмет виділення допомоги в розмірі 4-5 млрд евро.Что стосується моделей Espace і Scenic, вони поступляться місцем кросоверу Kadjar з семи- і п'ятимісцевим салоном іспанського виробництва.

У гамі Renault з'являться два серійних електричних кросовера

 Renault до 2022 року випустить два серійних електричних кросовера на новій модульній платформі CMF-EV. Одна модель буде ставитися до категорії компактних кросоверів (довжиною близько 4,5 м), друга - до класу крос-хетчбеків

Особливістю машин стане ретельно опрацьована обтічність - краще, ніж у звичайних авто. «У світі електромобілів ми особливо чуйні до коефіцієнта аеродинамічного опору. У тому числі завдяки поліпшенню аеродинаміки запас ходу на одній зарядці сягатиме 550 км », - цитує британське видання Autocar Жиля Нормад, директора по програмам електромобілів Renault.

Електромобільні платформа CMF-EV розробляється спільними зусиллями інженерів альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi. Вперше її використовували для концепту Morphoz, який представили в березні 2020 року. Особливість шоу-кара - змінна довжина кузова, таким чином Renault продемонструвало гнучкість розробляється платформи (можна створювати машини різних класів без великих додаткових вкладень). Морфоз оснащений єдиним електромотором, який приводить в рух передні колеса. У міському режимі віддача двигуна програмно обмежена 134 к.с., для міжміських поїздок потужність може бути збільшена до 214 к.с.

Життя і доля Renault Megane будуть нелегкими

 Megane колись був одним з бестселерів Renault , проте нинішні результати продажів скромні настільки, що в майбутньому від нього можуть відмовитися

Сімейство Renault Megane було вельми популярним 10 років тому: у 2010 році глобальний обсяг продажів склав 465 732 автомобілів. За підсумками 2019 року у всьому світі вдалося реалізувати лише 209 845 примірників, що істотно менше конкурентів. Все це неминуче призвело французів до сумнівів щодо подальших перспектив сімейства. Зокрема, доля Renault Megane під питанням через електромобілів: як розповів в інтерв'ю виданню AutoExpress головний дизайнер марки Лоренс ван ден Акер, компанії потрібно перерозподіляти ресурси на користь більш перспективних проектів, тим більше в такий непростий час.

«Як тільки ми додамо в модельний ряд електрокари, нам доведеться відмовитися від ряду інших автомобілів, тому що ми не можемо дозволити собі фінансувати все це одночасно. Megane відноситься до сегменту ринку, який стає все менш привабливим, тому гроші потрібно вкладати в майбутнє », - сказав ван ден Акер. Хетчбек і універсал Renault Megane нинішнього покоління, включаючи «заряджені» версії, пережили оновлення на початку року - в гаму додався підключається гібрид, який може проїхати до 50 кілометрів на електротязі.

Renault вбиває ринок Китаю

 Група Renault оголосила, що відкриває нову главу в історії свого китайського підрозділу. Весь бізнес буде переорієнтовано на два найбільш перспективні напрямки - електромобілі і легкі комерційні автомобілі

Виробництво і продаж легкових машин Renault в Китаї повністю припиняться. Французи уклали попередню угоду з Dongfeng Motor Corporation, за яким вони передадуть партнеру свою частку акцій в спільному підприємстві Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC). Dongfeng зупинить всі операції, пов'язані з брендом Renault, при цьому нинішні 300 тисяч китайських клієнтів як і раніше будуть підтримуватися місцевої дилерською мережею.

Renault і Dongfeng продовжать співпрацю в кооперації з Nissan . Це відноситься до розробки двигунів нового покоління і інтелектуальних «мережевих» автомобілів, а також постачання автокомпонентів і ліцензуванню технологій. За бізнес в сегменті LCV продовжить відповідати СП Renault Brilliance Jinbei Automotive Co., Ltd. (RBJAC), створене в кінці 2017 року. Воно модернізує модельний ряд бренду Jinbei, використовуючи французькі напрацювання. До 2023 року китайська товарна лінійка включатиме п'ять ключових моделей, при цьому спільне підприємство планує працювати і на експорт.

Новий електрокар Renault буде дуже далекобійним

 Європейським жителям, подумує про придбання компактного і при цьому «далекобійної» електричного кросовера, можливо, слід дочекатися 2021 року

За даними джерела L'argus, в товарній лінійці бренду електрокроссовер розташується на сходинку вище популярного хетчбека Renault Zoe. Основою новинки послужить платформа CMF EV, розроблена спільно з Nissan спеціально для машин без ДВС. З усіх характеристик відомий тільки запас ходу, але він дійсно вражає - цілих 600 кілометрів. Навіть з урахуванням того, що оцінка дана не по самій реалістичною методикою WLTP, цифри здаються неймовірними для маленького електромобіля. Для розуміння, та ж Zoe з батареєю на 55 кіловат-годин при сприятливих умовах може подолати на одному заряді до 395 кілометрів.

На даний момент компактний кросовер відомий тільки під внутрішнім індексом BCB. Його габарити складуть близько 4-х метрів по довжині кузова. Клієнтам запропонують вибір між декількома варіантами ємностями батарей і потужністю електромоторів.

Renault Kaptur переїде на нову платформу

 Компанія Renault розкрила першу інформацію про оновленому кросовері Kaptur для російського ринку

Кросовер отримає компоненти модернізованої платформи Global Access (B0), а також 150-сильну бензинову «турбочетвёрку» об'ємом 1,33 літра, розроблену спільно з німецьким концерном Daimler. Як і на аркані, цей двигун йде в парі тільки з варіатором X-tronic.

При рестайлинге Kaptur отримає ще й грати радіатора з хромованими вставками і нові колісні диски. У моделі також з'явиться мультимедійна система Easy Link, яку на аркані недавно навчили оновлюватися «по повітрю». У Reanult пообіцяли нові налаштування шасі і електропідсилювача керма, а також розширені можливості персоналізації. Всі подробиці будуть відомі ближче до моменту офіційної презентації, яка повинна відбутися протягом першої половини цього року.

У Renault представили автомобіль-трансформер

 Концептуальний кросовер Morphoz - це перший концепт французів, який може міняти форму і габарити

Почнемо з простого - технічної складової, так як в ній особливих секретів і нововведень немає. Автомобіль побудований на платформі CMF-EV, яка призначається виключно для екологічно чистих автомобілів. Кросовер комплектується батареєю ємністю 40 кіловат-годин. Без підзарядки машина може проїхати близько 400 кілометрів. У Renault вважають цей показник достатнім для щоденного використання електрокара в міських умовах.

Що стосується трансформації, то в режимі City довжина машини становить 4400 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2730 міліметрів. При переході на режим Travel. Задня частина паркетника витягується, надаючи йому купеобразного риси. При цьому довжина збільшується до 4,80 м, а колісна база виростає до 2,93 м, чим досягається додатковий простір в салоні. У конфігурації Travel може використовуватися тягова акумуляторна батарея на 90 кВт?ч, з якої радіус дії збільшується до 700 км.

Представлений оновлений Renault Talisman

 Сімейство Renault Talisman, що складається з седана і універсала, пережило планову модернізацію. Візуальних змін небагато, але в технічному плані є кілька нововведень

Власне, почнемо з першого пункту. Злегка змінилися вигини передніх грат і бампер, з'явилися нові опціональні світлодіодні матричні фари. На кормі змінилася графіка ліхтарів (в них тепер вбудовані тонкі хромовані планки). На додаток до цього Renault пропонується кілька нових кольорів кузова та набори дисків діаметром 17, 18 і 19 дюймів.

Що стосується техніки, то асортимент двигунів поповнився свіжим 1,33-літровим турбомотором, знайомим нам по Арканов. На Талісмані він розвиває 160 к.с. і 270 Нм. Інший новий мотор об'ємом 1,8 літра запозичений у Renault Megane RS і Alpine A110, хоча для сімейного автомобіля його потужність злегка знизили до 225 к.с. і 300 Нм. Є у автомобіля і дізелі- 1.7 dCi (120 або 150 к.с.) і 2.0 Blue dCi (160 або 200 к.с.). Все ДВС поєднуються з 7-ступінчастим "роботом". Для молодшого мотора на «солярці» доступна тільки 6-швидкісна "механіка".

Представлений новий міський електрокар Renault

 Відбулася прем'єра електричної модифікації сіті-кара Renault Twingo з приставкою ZE Новинка зберегла функціонал бензинових компактів, однак замість ДВС встановлено 82-сильний (160 Нм) електромотор

Для Renault Twinzo ZE збережена задньомоторна компоновка, так що електродвигун приводить в рух тільки задні колеса. При великому бажанні на автомобільчику вийде «дати кута». Цікаво, що електричною установкою «поділився» Smart EQ ForFour, однак тягові батареї у сіті-карів відрізняються: Smart комплектується літій-іонним акумулятором ємністю 17,6 кіловат-години, а для Twingo ZE адаптували більш продуктивний, на 22-кіловат-години.

За «щадному» міському циклу WLTP City Twingo ZE здатний проїхати до 250 кілометрів, проте в «звичайному» режимі, що включає їзду по шосе, автономність падає до 180 кілометрів. Від побутової розетки Twingo ZE буде заряджатися з нуля до 100 відсотків 13 годин 30 хвилин. Однак, якщо користуватися швидкої 11-кіловатної зарядкою, то до 80 відсотків можна підзарядитися за 2 години 10 хвилин.

Renault представив новий Duster

 Компанія Renault представила ще одну версію моделі Duster другого покоління. На цей раз для американського ринку. Позашляховики, які будуть збиратися в Бразилії

Від свого європейського аналога під маркою Dacia кросовер відрізняється декором решітки радіатора і додатковими протитуманними фарами. Салон позашляховика такий же, як у російській Arkana, зі збільшеним дисплеєм мультимедійної системи. Дефлектори вентиляції зроблені квадратними, як на машинах для ринку Близького Сходу.

Що стосується техніки, то даний Duster будуть оснащувати 1,6-літровим атмосферним двигуном або турбомотором 1.33, розробленим Renault спільно з концерном Daimler. Коробки - п'ятиступінчаста «механіка» або варіатор. На жаль, перспективи появи цього автомобіля на нашому ринку поки що туманні.

У Renault почали відчувати новий Sandero

 Хетчбек Sandero третього покоління був вперше сфотографований під час зимових тестів

Судячи по знімках, він отримає нову зовнішність. Кузов автомобіля прихований під щільним камуфляжем, але форма фар, дверей і задньої частини говорить про те, що модель наступного покоління не зміниться кардинально і залишиться простим і практичним недорогим міським автомобілем. Правда, помітно, що машина трохи збільшиться в пропорціях. Судячи з короткому задньому звису, розтягнулася саме колісна база, що обіцяє більш просторий салон і місткий багажник.

Можна припустити, що хетчбек третього покоління будується на платформі CMF-B, яка лежить в основі таких автомобілів, як нові Renault Clio і Nissan Juke. Цілком можливо, що новий Renault Sandero , швидше за все, отримає трициліндровий бензиновий атмосферний двигун об'ємом 1 літр і потужністю 71 к.с., а також 128-сильний бензиновий мотор об'ємом 1,6 літра.

У Renault призначили нового керівника

 Рада директорів французької компанії Renault вибрав нового головного виконавчого директора - це Лука де Мео з концерну Volkswagen . До 7 січня де Мео очолював іспанську Seat

У нову посаду де Мео вступить в липні цього року, що покладе край плутанині і чехарди в керівництві концерну. З 24 січня по 11 жовтня 2019 го пост директора займав Тьєррі Боллоре, найближчий соратник Карлоса Гона. Після його звільнення на цю позицію тимчасово призначили фінансового директора Renault Клотільд Дельбе. Після призначення де Мео мадам Дельбе стане його заступником.

У Renault сподіваються, що прихід нового директора, ніяк не пов'язаного з Гонами, дозволить запустити альянс з японською Nissan . В Ніссан вітали обрання де Мео. «Ми всі з нетерпінням чекаємо спільної роботи з ним і нашими партнерами по альянсу, щоб домогтися взаємного вигідного зростання і розвитку», - заявив Макото Учіда, президент японської компанії.

Незвичайний Renault відобразили в Барселоні

 Зарубіжні автомобільні видання опублікували фотографію якогось футуристичного кросовера французької марки, який незабаром покажуть публіці на автосалоні в Женеві

Фотографію машини розмістив нідерландський автомобільний журнал Autoweek. Повідомляється, що вона була зроблена в іспанському місті Барселона. З точки зору зовнішнього вигляду машина є таким собі симбіозом з Mitsubishi Outlander і Range Rover Velar. Цей автомобіль представлять в статусі концепту, але цілком імовірно, що схожу зовнішність отримає серійний Renault Koleos наступного покоління або якийсь принципово новий кросовер французької марки.

Звертає на себе увагу і те, що у машини немає глушника. Явний натяк, що це електромобіль, тим більше що французи до останнього часу не дуже-то і поспішали розвивати сегмент електричних кросоверів, хоча не так давно компанія представила ультрабюджетний електричний «паркетник» City KZ-E, якому пророкують велику популярність не тільки в Китаї, але і в Європі.

Названа дата прем'єри нового кросовера Renault

 Електричний компактний кросовер, який буде менше Captur, побудують на платформі CMF-EV. Запас ходу складе близько 600 кілометрів

Компанія Renault представить свій новий електричний кросовер на спеціальному онлайн заході eWays, яке пройде з 15 по 26 жовтня. Як розповіли в прес-службі французького бренду, поки планується показати концепт майбутньої «зеленої» моделі.

Автомобіль побудують на платформі CMF-EV, розробленої спеціально для електрокарів. За даними Carscoops, за габаритними розмірами новинка буде поступатися Captur. Серійна версія кросовера повинна дебютувати в наступному році. На одному заряді машина зможе проїхати близько 600 кілометрів.

Також на заході eWays французи пообіцяли продемонструвати серійну версію електричного кросовера Dacia Spring. Очікується, що новинка стане найдешевшим автомобілем на європейському ринку з повністю «зеленої» силовою установкою. Крім цього Renaut збирається в режимі онлайн показати гібридну модифікацію кросовера Arkana E-Tech Hybrid.

Renault Megane перетвориться в кроссовер

 З'явилася інформація про подальші плани компанії Renault на сімейство автомобілів Megane . За інформацією джерел Reuters, автовиробник ...